kerdesevan

Modern dizájn és webtrendek 2022-ben: milyen lesz idén az „online"divat?

 
Az informatika megváltoztatta az ember világhoz fűződő viszonyát, beláthatatlan fejlődési perspektívát kínálva. A digitalizáció napjaink része lett, beköltözött munkahelyeinkre, otthonainkba, intelligenciája kívánságainkat lesi, vágyainkat szolgálja.

Zsebünkben lapul érintőképernyős okostelefonba zárva, gondolkodik helyettünk okostévé elektronikájában. Adatokat nyújt és gyűjt, szórakoztat, tájékozódik, tájékoztat, kiszolgál, munkát végez, munkáltat.

logo wide 2.fw
„Ingyen weboldal" pályázat!
A professzionális weboldalakat díjmentesen elkészítjük pályázóink részére teljes körű szolgáltatással, rejtett költségek nélkül!

Sokakat ez nyomaszt, de a digitalizáció ma már nem helyettesíthető, beépült életünkbe. Tekintsük lehetőségnek, használjuk javunkra.

Nem könnyű harmóniát teremteni az egymásnak feszülő kívánalmak között, de hozzáértéssel sikeresen építhetők fel azok az értékes, szép, felhasználóbarát, innovatív weboldalak, melyek összhangban vannak a megrendelő igényeivel és közönségének elvárásaival.


Mik azok a legújabb webdizájn trendek, amik kiszolgálják a korszerű, „2022-es” weboldal iránt támasztott kívánalmakat?
 
A teljesség igénye nélkül, kiegészítés jogát fenntartva...

1. Túlméretezett képek és logók a fejlécenElső találkozás során az első benyomás a legfontosabb és így van ez a weboldalak esetében is. Emlékezetessé teszik az első „találkozást" és mély benyomást tesznek a kezdőoldalra helyezett nagyméretű képek.


2. Perspektívaváltás, játék a mélységgel és az árnyékokkal


Az árnyékok a webdizájn legegyszerűbb elemei, de izgalmas hatásokat lehet elérni velük. Olyan mélységeket tudunk létrehozni általuk, melyek képernyőn túlmutató, háromdimenziós világ illúzióját kelthetik.


3. Vibráló, karakteres színek és harsány színátmenetek


A profi dizájnerek a múltban mereven ragaszkodtak a pasztell árnyalatokhoz. Az internetezők ingerküszöbe azonban megemelkedett, így a vibráló, karakteres, színek és a harsány színátmenetek ma már szükségszerűen az eredményes figyelemkeltés bevált eszközei.


4. „Hatalmas" hátterek


Hagyományos felfogás szerint a háttér legyen homogén, ne zavarja a szemlélődést. A növekvő sávszélesség viszont lehetővé tette a nagyfelbontású képek, hátterek gyors  betöltődését és kiderült, hogy meggyőző erővel közvetítik a weboldalak üzeneteit.


5. Mobilbarátság, reszponzivitás


A „mobilos” internetezés megelőzte az „asztali” böngészést, ma már tehát alap, hogy a weboldal megjelenése dinamikusan illeszkedjen a képernyő méretéhez. A weboldal pont olyan jól mutasson az okostelefonon, mint az asztali számítógép nagy képernyőjén, a szöveg viszont őrizze meg olvashatóságát a kép pedig a részletgazdagságot.


6. Egyedi, játékos illusztrációk


A kézi rajz-szerű illusztrációval díszített weboldal szórakoztató jelenség a céges médiumok merev világában. A termékhez illeszkedő illusztráció bizalmat ébreszt. Kulisszák mögé kalauzol, betekintést nyújt a „titkos” területekre, így brand építésre kiválóan alkalmas.


7. Nyomatékos tipográfia


A tipográfia célja az esztétikus és célszerű íráskép kialakítása. 2018 hangsúlyos címsorai sértik a szakma szabályait, de a profi kivitelezésnek csak előnyei vannak az internetes kommunikációban.


8. Minimalizmus


Ami nincs rajta a weboldalon, abból nem lehet baj, így 2022-re eltűntek a felesleges dizájn elemek. A tervezők ma már nem akarják felfedezni a spanyol viaszt, a 200 éves újság felépítésénél nem talált ki senki jobbat.
kerdesevan