Skip to main content

Jeladó Internet - Szeged

Munkanap: 8 - 18 h

Tel: 36-20-3272-434

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Modern dizájn és az internet

Az „online" divat '24-es trendjei

Az informatika átalakította az ember világhoz fűződő viszonyát, új perspektívákat kínálva. A digitalizáció napjaink része lett, beköltözött munkahelyünkre, otthonunkba, mesterséges intelligenciája kívánságainkat lesi, vágyainkat szolgálja.

Zsebünkben lapul érintőképernyős okostelefonban, gondolkodik helyettünk okostévé elektronikájában. Adatokat nyújt, gyűjt, szórakoztat, tájékoztat, szolgál, munkát végez, munkáltat. A digitalizáció ma már nem helyettesíthető, beépült az életünkbe. Tekintsük jó lehetőségnek, használjuk javunkra.

Feloldani az egymásnak ellentmondó elvárásokat

Nem mindig könnyű feloldani a weboldallal szemben támasztott,  egymásnak olykor ellentmondó megrendelői kívánalmakat, de lelkiismerettel, hozzáértéssel sikeresen építhetők fel azok az értékes, szép, felhasználóbarát, innovatív weboldalak, melyek összhangban vannak a megrendelő és ügyfélkörének igényeivel.

Harsány színek és nagy méretű képek

Túlméretezett képek és logók a fejlécen

Találkozás során az első benyomás a legfontosabb és így van ez a weboldalaknál is. Emlékezetessé teszik a „találkozást", jó benyomást keltenek a kezdőoldalra helyezett nagyméretű képek.

Perspektíva: játék mélységgel és árnyékkal

Az árnyékok az ábrázolás egyszerű elemei, de izgalmas hatást keltenek. Mélységeket hoznak létre a képernyőből kilépő, háromdimenziós világ illúzióját nyújtva.

Vibráló, karakteres színek, harsány színátmenetek

A dizájnerek a múltban ragaszkodtak a pasztell árnyalatokhoz. Az internetezők ingerküszöbe azonban megemelkedett, így a vibráló, harsány színek ma már a figyelemkeltés bevált eszközei.

„Hatalmas" hátterek

A hagyományos háttér homogén, hogy ne zavarja a témát. A növekvő sávszélesség viszont lehetővé tette a témába vágó, nagyfelbontású háttérképek gyors betöltődését és alkalmazását.

Mobilbarátság, reszponzivitás

A „mobilos” internetezés megelőzte az „asztalit”, ma már alap, hogy a weboldal megjelenése illeszkedjen a képernyőhöz. A weboldal jól mutasson az okostelefonon is, a szöveg őrizze meg olvashatóságát a kép pedig a részletgazdagságot.

Egyedi, játékos illusztrációk

A kézirajz-szerű illusztráció szórakoztató jelenség a céges médiumok merev világában. A termékhez illeszkedő illusztráció bizalmat kelt. Kulisszák mögé visz, betekintést ad a „titkos” területekre, brand építésre kiválóan alkalmas.

Nyomatékos tipográfia

A tipográfia célja az esztétikusan célszerű íráskép kialakítása. A hangsúlyos címsoroknak és „tipografikus" kivitelezésnek nagy előnyei vannak az internetes kommunikációban.

Minimalizmus

Ami nincs rajta a weboldalon, abból nem lehet baj. 2024-re eltűntek a felesleges dizájn elemek. A 200 éves „újságszerű" felépítésnél még senki nem talált ki jobbat.