Skip to main content

Jeladó Internet - Szeged

Munkanap: 8 - 18 h

Tel: 36-20-3272-434

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A retro, vintage, throwback

Az útkereső ember álomvilága

Stíluskutatók szerint a retro, vagy vintage a legmodernebb stílus, mert fejlett eszközökkel idézi a régi korokat. A retro megjelenés több mint ábrázolás: csábító időutazás.

Mi a retro varázsa?

A vintage kifejezést eredetileg amerikai borászok használták egy adott évjáratú, jóminőségű óbor megnevezésére. A szónak jelzésértéke is volt arra vonatkozólag, hogy a bor különleges. A retro varázsa a különlegességében rejlik.

Ékszergyártástól a webdizájnig

A vintage kifejezést átvette a divatszakma, de ma már nemcsak régies ruhadivatot, vagy lakberendezést, hanem pl. régies ékszergyártást, háztartások korabeli divatját és a webdizájn arculati elemeinek régi korokból merítő formáit is jelenti.

Nyugalom, természetközeliség, szabadságérzet

Trendi ami retro és retro ami trendi?

Visszaforgatja az idő kerekét

A retro visszavezet az idealizált létbe, a szorgos háziasszonyok, becsületesen dolgozó férfiak, büszke nagyszülők, bajszos nagypapák, nagymamák ülében hancúrozó unokák harmonikus világába.

A meseszerű álomvilág virtuálisan életre kelthető, hogy visszavigyen a békebeli időkbe. A varázslatot hozza el a retro a modern kor stresszes emberének.

„Évjárat", ami hordozza a múlt értékeit

Fiatalok és idősek körében egyaránt toborozza híveit

A retro célpiaca eredetileg az a 40-es, 50-es korosztály volt, aki fiatalságát keresi, vagy egykori lázadását éli meg általa. Érdekes, hogy a „mai fiatalok" körében is toborozza híveit a retró!

Ez érthető, mert a retro trendi. Az idősebbek a fiatalságukat, a fiatalok az örök élet titkát fedezik fel benne. Aki egyszer ráérez a vintage, vagy retro stílus ízére, nem szabadul tőle, mert az maga a nyugalom, természetközeliség, harmónia és szabadságérzet.

***

A régi korok reklámkészítőinek nem igen volt más eszöze, csak olajfesték, házfal, bádoglemez és deszka. Egyszerű módszerekkel keltettek életre érzelmeket, vágyakat. A retro weboldal készítője digitális „olajjal" dolgozik, digitális „vászonra", „bádogra".